Loading..

Лојалноста на корисниците на iPhone кон брендот неодамна се намали, според извештајот на BankMyCell, компанија која продава нови паметни телефони, откако претходно откупува стари уреди, според CNET.

Анализата е базирана на повеќе од 38.000 купувања на паметни телефони во текот на изминатите девет месеци. 26% од корисниците кои го оставиле својот iPhone X во продавницата се префрлиле на друг паметен телефон.

Примерокот на BankMyCell во пракса значи дека секој четврти сопственик на предводник од претходната генерација на паметни телефони на Apple веќе не сака да го купи iPhone-от.

За споредба, само 7,7% од сопствениците на Samsung Galaxy S9 се префрлиле на iOS уред. Но, продавницата не дава податоци за тоа колку корисници на Galaxy S9 се префрлиле на друг Android бренд за паметни телефони.

Сумирајќи ги податоците, изворот тврди дека лојалноста на корисниците на iPhone е веќе 73%, што е најниска вредност од 2011 година. За споредба во 2017 година, овој индикатор беше 92%.

извор: USB.mk

Најчитани вести