Македонија изгуби катастрофално од селекцијата на Австрија 32:28.

Ова беше најважниот натпревар на Македонската репрезентација која не успеа да го добие. Македонските ракометари се враќаат дома.

Во изјава за ТВ Телма, селекторот Данило Брестовац даде куса изјава во која рече дека со него или без него мора да градиме една нова силна и квалитетна репрезентација.

Дали Брестовац со оваа изјава најави оставка, останува да времето да покаже.

Најчитани вести