После прочуениот лек за грип кој го препорачувал, повикан е да гостува во емисија во која малку фалело да биде уште една поинаква изјава.

“Што најмногу ми се допаѓа во нашата вера? Види јас сум муслиман. Најмногу сакам вежби, кл*ње, рекол во емисијата ‘Фаци ТВ“ Селјмани Таљат Тони. Овој пензионер од Хрватска стана популарен кога го објаснувал лекот против грип со зборовите: Па вежбај пи““ти материна“, а сега неговата новата изјава стана хит.

Меѓутоа, колку и да звучи оваа реченица шокантно од онаа од порано со која стана познат, сепак се работи за лапсус кој без објаснување ја објавил корисник на Јутјуб.

Тони предходно го споделил своето видување: дека сите луѓе сме исти, без разлика на верата. Потоа како муслиман објаснил како тоа изгледа од негов агол, и оваа е изјавата која е извадена од контекст е на видеото е после 36 минута:

- Што најмногу ми се бендисува кај муслиманската вера, кај нашата вера? Види јас сум муслиман. Најмногу ми се допаѓаат вежби, кла*е – вели Тони а во продолжени на реченицата изговара “клања се“ (се поклонува)

Водителот веднаш го поправил ““клањање“ (поклонување), со што Тони продолжил понатаму да објаснува:

- Бидејќи ти се будиш рано во 5-6 часот, се миеш раце, се капиш, клекнуваш се молиш... потоа вежбаш, се креваш горе-доле...

1

Најчитани вести