Лажна веб-страница на Би-Би-Си можеби е поврзана со еден македонски град познат по објавувањето сензационалистички вести за да генерира готовина од рекламирање, пишува британски „Сандеј тајмс“.

Не се споменува името на градот каде е креирана веб-страницата bbc-edition.com, која постои  два месеци и објавува статии за промовирање на амeриканскиот претседател Доналд Трамп и текстови со анти-исламска пропаганда.

Седиштето на сајтот се води во – Индија!

1

Најчитани вести