Грчката владејачка партија Нова Демократија го исфрли од своето членство, Јоанис Садецидис, поради расистички изјави на социјалните мрежи. Тој напишал дека мигрантите треба „да ги фрлат назад во Егејското море“.

„Јоанис Садецидис е исфрлен од членството на Нова Демократијаи укинати му се сите партиски привилегии“ рекол секретарот на политичкиот комитет на Нова Демократија, Јоргос Стерју.

извор: Makfax

Најчитани вести