Речиси два и пол часа траела битката на пожарникарите со пламените јазици кои во Старата чаршија во Битола што денеска напладне зафатија три кровни конструкции на дуќани.

Опожарените објекти се наогале на влезот на чаршијата кај дрвеното мовче. Екипите интервенирале и на обект кој се наоѓал зад дуќаните.

Во гаснење на пожарот учествувале и сопствениците на објектите ,но и соседите. Сеуште нема информации како дошло до пожарот, а одговорот треба да го даде истрагата.

Најчитани вести