Пред неколку дена целиот регион беше згрозен од реакцијата на момчето кое сними сообраќајна незгода во која возач загина, а „снимателот“ за цело време додека го гледа настанот се смее. Авторот на видеото во кое се гледа како возачот, кому патем му се слошило бидејќи бил дијабетичар губи контрола и со возилото директно удира во автобус, подоцна и беше уапсен. 

За разлика од просторите на екс Југославија ваквите ситуации во Германија се решаваат понаку. Тамо оние кои сакаат да фотографираат несреќи добиваат многу поголема казна. 

Видеото кое може да го погледнете ОВДЕ е доказ за тоа како си поминуваат љубопитните учесници во сообраќајот кои штом видат несреќа ги вадат телефоните. Видеото е направено на гремански автопат, по несреќа во која загинал 47-годишен возач од Унгарија. Тој се забил во камионот пред себе.  

 

4

Најчитани вести