АЛБАНЦИТЕ ЛУТИ НА СВОИТЕ “РОДИТЕЛИ“! Го жртвувавте Косово поради Србија

21.10.2021
Vesnik.com
АЛБАНЦИТЕ ЛУТИ НА СВОИТЕ “РОДИТЕЛИ“! Го жртвувавте Косово поради Србија

Аналитичарот Јусуф Таци смета дека “Европската унија го жртвува Косово поради Србија, бидејќи Србија е моќна“.

Тачи, гостувајќи на ТВ Т7, порачел дека поради тоа е потребен нов концепт или да се предложи ЕУ да се исклучи од дијалогот кој Косово го води со Србија.

“Мислам дека ова е последен момент во кој треба да се разговара со ЕУ и повторна концептизација или да се исклучи ЕУ од процесот на дијалог Косово и Србија“, рекол Тачи.

Спрема неговите збоови, во изминатите 10 години не е постигнато многу преку дијалогот и не е решен проблемот со Србија.

“Што постигнавме за десет години дијалог преку ЕУ, дали го решивме проблемот со Србија? Мислете дека можеме нешто да решиме на овој начин“, прашал Тачи.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата