Во Хаг најавено апсење на Хашим Тачи кое треба да се случи наскоро, рече министерот за надворешни работи Ивица Дачиќ и посочи дека 99 проценти е сигурен  дека тоа ќе биде сторено.

Дачиќ, како гостин на телевизијата „Хепи“, рече дека Тачи знае што го чека и дека судот нема да објави дали обвинението против Тачи е прифатено или не.

- Дали (Тачи) ќе биде осуден или не, не знам. Но, тој ќе биде уапсен, веројатноста е 99 проценти", рече Дачиќ.

Тој посочи дека не треба да се радува на тоа, туку треба да се бараат докази.

- Треба да учиме од Евреите ... да знаеме за секоја жртва, историја, да запомниме, едноставно да бидеме наша национална болка што треба да ја пренесуваме од колено на колено, рече Дачиќ.

Најчитани вести