Како прва и единствена сопруга на Марко Милошевиќ и снаа на Слободан Милошевиќ, поранешниот претседател на СРЈ, беше подеднакво ја обожавана или омразена од народот, во зависност од тоа на која политичка страна луѓето се припаѓаа.

Целото семејство Милошевиќ-Марковиќ изгледаше како кралско семејство во еден тоталитарен режим.

Во 90-тите години, во годините на војни, криминал, немаштија и инфлација, модерната принцеза, Милица Милошевиќ сега Гајиќ, веќе беше меѓу првите горди носители на силиконски гради. Марко Милошевиќ, син на претседателот, се пресели во куќа со базен во 1997 година, а неговата сопруга не жалеше за парите стави силикони во градите, а ги оперираше и носот и образите.

Милица остана верна на своето семејство и на нејзиниот свекор до крајот.

- Тој е веројатно најдобриот човек што сум го сретнал и некогаш ќе го сретнам. Тој е посебна личност. Секој што не го познаваше како мене, беше во загуба. Таков нема повторно да се роди – рече Милица за својот починат свекор кога редовно го посетуваше Хаг.

- Го посетував мојот свекор речиси до последен момент, го зедов и детето. Беше тежок период. Јас многу го сакав Слободан, тоа значеше дека имав привилегија да одам кај него. Многу му значеше кога го донесов неговиот внук ... Се обидовме да не дозволиме Марко да види дека воопшто е затвор. Се сеќавам, Слоба еднаш донесе голема бела табла, на која црташе Марко Тој подоцна табллата ја закачи во својата соба. За жал, останува сè во Хаг - вели поранешната снаа на семејството Милошевиќ.

И покрај фактот дека таа повеќе не е дел од тоа семејство, Милица сè уште е добро згрижена денес. Живее во Пожаревац и повеќе не се појавува во јавноста. Марко Милошевиќ е подолго време во Русија, живеел со својата покојна мајка Мирјана Марковиќ и неговата нова сопруга, со која имал и ќерка.