Тифани Трамп (25), најмладата ќерка на актуелниот претседател на САД, Доналд Трамп пристигна во Белград, благодарение на близок пријател, еден Србин, кој живее во Америка.

Очигледно, тој Србин е во одлични односи со Тифани и нејзиното момче, па затоа одлучиле да го посетат.

Со неа, е нејзиниот дечко Мајкл Булоса, милионер од Нигерија и уште еден пријател се во посета на Белград, а агенти на американската тајна служба, која, меѓу другото, го обезбедува Претседателот на Соединетите Американски Држави и на членовите на непосредното и неговото пошироко семејство - се во постојана придружба на Тифани.

Обезбедување на ќерката на американскиот претседател за време на престојот во Србија им даваат и членови на елитната единица на обезбедување на лица и објекти МУП Србија.

Тифани престојува во хотел во центарот на Белград, омилено место на млади странски туристи, но во текот на денот таа излезе на познати места каде се движат младите Белграѓани - Васина улица, Рајиќева и улица на кралот Петар. Тифани, исто така, треба да ја посетат Кралската палата Дедиње.

3

Најчитани вести