Крајот на светот може да дојде веќе оваа 2019 година, според Библијата, бидејќи има сериозно предупредување за судбината на Дамаск, што светот ќе го доведе до пропаст!

Во 17-тото поглавје од книгата на пророкот Исаија, која ја содржи и хебрејската Библија и христијанскиот Стар завет, постои пророштво за целосно уништување на градот Дамаск и на неколку други места на Блискиот Исток.

Дамаск се смета за еден од најстарите населени градови во светот, ако не и најстариот, па изгледа дека пророштвото сѐ уште не е исполнето. Исаија го пророкуваше уништувањето и напуштањето на Дамаск, Сирија, пред повеќе од 2.700 години. Сепак, градот постои и денес.

Според текстот во првиот стих од Глава 17, "товарот на Дамаск". По ѓаволите, Дамаск ќе биде укинат за да не биде повеќе град, туку ќе биде брно со урнатини ". Овој стих започнува со зборовите "товатот на Дамаск", што покажува дека Дамаск е предмет на големо пророштво.

Покрај тоа, Ароир - град кој се наоѓа во денешниот Јордан - и Ефрем (Ефрем) - во северен Израел - исто така се опишува како напуштен и уништен. Во стих 2 стои: "Градовите Ароирови ќе бидат оставени, тие ќе бидат за стадото, и тие ќе почиваат во нив, и никој нема да се плаши од нив".

Други места во Сирија најверојатно ќе бидат погодени, бидејќи Исаија спомнува "остатокот од Сирија".

Во стих 3 се вели: "Градовите Ефрема и царството Дамаск и остатокот од Сирија ќе исчезнат, како слава на синовите Израилеви, вели Господ на Силите" Во стих 4, фразата "во тој ден" се појавува во Исаија 17:4, која во овој контекст се однесува на Денот на Господ. Стих 4 предупредува: "И во тој ден славата на Јаков ќе се разјасни и неговото дебело тело ќе се олабави".

Појавата на оваа фраза покажува дека уништувањето на Дамаск најверојатно ќе се случи околу приближното време на Денот на Господ се однесува на крајот на времето кога Исус Христос се враќа во Армагедон за да донесе правда во светот и да го победи злото еднаш засекогаш.

1

Најчитани вести