Малдивите кои се сметаат за тропски рај се составени од 1200 острови.

Покрај бројните луксузни одморалишта оваа недела беше отворен и приватниот остров „Ithaafushi“ кој и официјално е најголемиот приватен остров на малдивите каде вечерта ќе кошта 80 илјади долари.

Островот има капацитет да смести 24 гости во вилите кои имаат директен излез на океанот.