Затворениците во затворот „Идризово“ побарале средба со директорот на затворот за да му се пожалат дека за време на пандемијата немаат ниту минимални услови за заштита од коронавирусот, а во секоја просторија има од 2 до 8 затвореници, пишува весникот Лајм.

Причини за протестот исто така биле:

 1. Собите не се дезинфицирани

 2. Чуварите и сите работници во затворите не носат ракавици и маски

 Но директорот одбил да се сретне со затворениците.

Извор: Лајм

Најчитани вести