Кание Вест, сепак, нема да може да се кандидира за претседател на Соединетите Американски Држави и таа одлука ја донесе Врховниот суд на оваа сојузна држава.

Со едногласна одлука, судот утврди дека адвокатот на републиканската држава Франк Лароуз постапил во согласност со законот кога тој отфрлил скоро 15.000 потписи и други документи што раперот ги доставил за својата кандидатура.

Како причина за одбивање, во документите за собирање потписи се наведени неконзистентни информации. Адвокатите на кампањата на Вест поднесоа жалба, тврдејќи дека должноста на Лароуз е да прифати каква било кампања, се додека нема поплаки против тој кандидат, и тие веруваат дека со тоа се крши законот на сојузната држава Охајо.

Кание ја поднесе својата кандидатура во 12 сојузни држави. Сепак, на крајот од „баладата“, на Ким Кардашијан нема да ѝ се исполни желбата да биде прва дама на Америка.

Најчитани вести