Тајванската армија регистрира 37 кинески воени авиони околу Тајван

10.07.2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Тајванската армија регистрира 37 кинески воени авиони околу Тајван

Во рамките на воена вежба авионите се движеле кој „западен Пацифик“ за да се придружат на кинескиот носач на авиони.

Од 37 регистрирани воени авиони, 36 ја преминале линијата што го дели Тајвански Теснец помеѓу островот и континентална Кина.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата