Мили: Украина не треба да користи американско оружје за напади врз руска територија

25.05.2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Мили: Украина не треба да користи американско оружје за напади врз руска територија

Началникот на здружениот генералштаб на САД, генерал Марк Мили, изјави дека неговиот кабинет ги прегледува фотографиите на кои се прикажани возила за кои се верува дека биле користени во напад на рускиот пограничен регион Белгород.

Сепак, според него, на Киев му е јасен американскиот став дека слична опрема од американско производство не треба да се користи во Русија. 

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата