Јавното сообраќајно претпријатие – Скопје информира дека од утре линиите 2, 5, 11, 22, 57, 61, 62, 63 и 67, во утринските часови ќе сообраќаат зголемен број на возила, со цел да се избегне метежот што беше регистриран утринава во фреквентните часови.

ЈСП Скопје ја следи ситуацијата на терен, во комуникација и координација е со институциите кои одлучуваат за препораките/мерките како да се реагира во новонастаната ситуација и притоа, за евентуалните измени во превозот, јавноста навремено ќе биде информирана.

„Потсетуваме дека првите утрински поаѓања на сите линии се оние од 6 часот. На пример, вообичаениот возен ред на линија 5 е од 5.05 ч, 5.30 ч, 5.55 ч, 6.15 ч, што значи дека во актуелнава ситуација (полициски час), првиот автобус што сообраќа е тој во 6:15 часот.

Дополнителни информации во врска со возниот ред можат да се добијат во Диспечерски центар на 3173-224.

Последни поаѓања за период од 23:03 (вторник)-27:03 (петок)

Линии на ЈСП Скопје

Линија 2 20 ч од Автокоманда 20 ч од Сарај
Линија 3 19:45 ч од Панорама 19:45 ч од Сп.сала Јане Сандански
Линија 4 19 ч од Хром 18.20 ч од 11 Октомври
Линија 5 19:03 ч од Н.Лисиче 19:03 ч од Дексион
Линија 7 20:08 ч од Г.Лисиче 19:54 ч од Карпош 3
Линија 15 19:22 ч од Н.Лисиче 19:22 ч од Карпош 4
Линија 16 19:31 ч од Пржино 19.06 ч од Железара
Линија 21 20:05 ч од Тр.центар 19:10 ч од Бардовци
Линија 22 19:59 ч од Тр.центар 19:50 ч од Лепенец
Линија 24 20 ч од Припор 20 ч од Тафталиџе 2
Линија 27 20:04 од Дом на печат 19:32 ч од Вардарска
Линија 41 19.57 од Тр.центар 9:57 ч од Драчево Типо
Линија 50 20 ч од Хиподром 20 ч од Кл.центар
Линија 57 20:12 ч од Радишани 20.02 ч од Козле
Линија 59 19:05 ч од К.бара 18.15 ч од Карпош
Линија 65В 20:08 ч од Тр.центар 20.08 ч од Стајковци, Бр.пат
Линија 18 19:15 ч од Тр.центар 19.50 ч од Визбегово
Линија 31 19:30 ч од Тр.центар 18.45 ч од Д.Лисиче
Линија 47 18:50 од Тр.центар 19.35 ч од Љубанци
Линија 51 18.20 ч од Тр.центар 19.10 ч од Студеничани
Линија 52 18:25 ч од Тр.центар 19:15 ч од Ржаничино
Линија 53 17:30 ч од Тр.центар 18:45 ч од Кат.бања
Линија 56 18:15 ч од Тр.центар 19:15 ч од Бојане
Линија 58а 19:10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Св.Петка
Линија 58б 18:25 ч од Тр.центар 19:20 ч од Брзовец
Линија 60 18:45 ч од Тр.центар 19:30 ч од Матка
Линија 61 18.10 ч од Тр.центар 19 ч од Побожје
Линија 62 18:35 ч од Тр.центар 19.20 ч од Огњанци
Линија 63 18.20 ч од Тр.центар 19.10 ч од Мралино
Линија 65 18.30 ч од Тр.центар 19.30 ч од Раштак
Линија 66 18 ч од Тр.центар 19:05 ч од Бучинци
Линија 67 19:30 ч од Тр.центар 19:35 ч од Зелениково
Линија 68 17:20 ч од Тр.центар 18.40 ч од Сушица
Линија 70 20:05 ч од Тр.центар 19.25 ч од Батинци
Линија 71 19:30 ч од Тр.центар 18:40 ч од Бањани
Линија 74 20 ч од Тр.центар 19 ч од Количани
Линија 81 18 ч од Тр.центар 19 ч од Горњани
Линија 160 19:35 ч од Дексион 20:15 ч од Г.Матка
Линија 164 20 ч од Волково 20.15 ч од Никиштани

Линии на приватни превозници:

Линија 9 19.50 ч од Кл.центар 19.10 ч од С.Север
Линија 11 19.20 ч од Тр.центар 19.20 ч од Рашче
Линија 11а 19 ч од Тр.центар 19 ч Свиларе
Линија 12 19.10 ч од Шишево 19.55 ч од Ск.саем
Линија 19 20 ч од Карпош 4 19.40 ч од Ш.Оризари
Линија 20 19.49 ч од Тр.центар 19.19 ч од Ш.Оризари
Линија 22 19.23 ч од Тр.центар 19.32 ч од Лепенец
Линија 23 19.30 ч од Ченто 19.48 ч од Дом на печат
Линија 45 19.57 ч од Тр.центар 19.57 ч од Ченто
Линија 52 19.15 ч од Тр.центар 18.15 ч од Ржаничино
Линија 55 19.25 ч од Арачиново 18.45 ч од Тр.центар
Линија 61 19.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Побожје
Линија 63 19.10 ч од Тр.центар 18.20 ч од Мралино

извор: Makfax

Најчитани вести