Наместо 30 однапред договорени прашања на кои Петре Шилегов, скопскиот градоначалник не сакаше да одговори, на социјалните мрежи доби осум реални прашања кои ги мачат скопјани.

Епа Петре Шилегов дозволи јас да ти поставам неколку прашања , не онакви однапред договорерeni како со Kosta David Petrov него едни вистински, реални, прашања кој не мачат сите нас, љубители на животни, активисти, граѓани на Град Скопје !!!
Здраво Петре , знам немаш време , петок е ….кафаната те чека НО…

1. Дали сте запознаени дека од кога го стопиравте проектот ЗАЛОВИ СТЕРИЛИЗИРАЈ ВРАТИ ( за кучиња) само во Град Скопје поради вашата одлука бројот на кучиња скитници е зголемен за околу 20 000 ???

2.Дали ги гледате глутниците бездомните кучиња во Скопје во скоро сите населби и дека истото е веке аларматно ?!

3.Од месец Фебруари од кога го затворивте Вардариште и одлучивте да градите нов стационар, ги пуштивте кучињата на улици повторно, Што вшусност градите година дена скоро од сега…ПАЛАТА …или се чекаат избори па да манипулирате со друшствата на животни за глас повеке ?!

4. Врз основа на што избравте раководство на новиот стационар кој се гради и е регистрирано ново јавно претпријатие ЛАЈКА , како го одбравте претседателот , управниот одбор , кој ќе работи таму Петре…стручни лица или партиски ботови кој ке глумат шинтери и послушници ваши …

5.Петре, со зголемувањето на кучињата , зголемени се и пријавите за каснати т.е нападнати грагани на Градот Скопје кој го тужат Градот за истото и добиваат оштети и со самото тоа и тоа како влијаат на буџетот на Градот – Петре…намерно е или ова одговара на некој за да се праат проневери ?!

6. Еј Петре, до кога ќе гледаме паднати коњи низ Градот, малтретирани , изнеможтени , мртви по улици ….вака Метропола Петре или ? Ветувавте брда и планини ….мрднато е нешто од ваша страна по основ ова прашања Петре ?!

7. Што направивте во овие 3 години ваш мандат како татко на градот за бездомните животни во Градот , кој закон го донесовте за заштита и урбано чување на миленици во Град Скопје или можеби гробишта за миленици ?

8.Дали знаеш Петре каде завршуваат лешовите на умрените кучиња, мачиња , згазени отруени , починати , коњи и останати животни Петре ?

Градоначалниче, вие не направивте ништо освен една ефтина кампања за Лајка со партиски ваши ботови и низа манипулации, разубедете ме со одговор на овие прашања , со отворени очи ви ја следам неработата и се надевам дека на следните избори сите љубители на животни ке ви вратат со иста мера како вие за животните !
Петре , најди време одговори !!!

 

Најчитани вести