Животот на славниот Драгомир Бојаниќ Гидра беше обележан со голема и турбулентна љубов со колешката Љиљана Контиќ. Гидра многу ја сакаше својата сопруга, но имаше проблеми. Тие поминаа триесет години заедно, од кои - два разводи и три завети за вечна убов.

Ако не знаете која е оваа актерка, ќе ја паметите од сцената од шестиот дел од Жикина династија. Веројатно се сеќавате на познатата сцена  во музичкото училиште и времето кога Миша и Наташа „убаво музицираа“, т.е. кога објавија снимка веќе снимена со нивните музички проби и разменија нежности во просторијата до нив.

Својата романса со Љаља како што тој често ја нарекуваше продолжи по студиото додека таа беше во театарот во Ужице и потоа во Вршац. Тие се венчаа во 1966 година по нејзиното враќање во Белград, а четири години подоцна тие добија ќерка, Јелена.

- Не верував дека би можел да бидам толку импресиониран. Кога бев млад човек, не можев да замислам дека еден ден ќе бидам толку приврзан кон моето семејство - рече Гидра.

Љиљана Контиќ рече дека мора да се жртвува малку за заедницата.

Бев многу амбициозна во Академијата, но во моментот кога се омажив со Гидра, бев свесна дека во интерес на семејството, глумата треба да страда. Хуморот на Гидра беше весел, жив, но тој имаше и драматични улоги во куќата. Тој беше човек кој може да издржи многу, но веднаш штом се скрши, може да се случи сешто. Сепак, најважната работа за нашиот брак е што се почитувавме едни кон други и нашата независност. Немаше ништо само за него или само за мене “, открива актерката.

Најчитани вести