Сообраќајната полиција во Скопје, почнувајќи од синоќа, спровела акциски контроли за откривање на возачи кои возат под дејство на алкохол, но и за санкционирање на прекршоци од мотоциклисти и за контрола на брзината на движење.

Во периодот од 6 до 24 часот на 20 јули, при контрола за откривање на возачи кои управуваат возила со голема брзина, констатирано е дека 38 возачи ја пречекориле брзината во населено место, а откриени се и 108 останати прекршоци.

Во периодот од 20 часот на 20 јули до 01 часот на 21 јули, при контрола за прекршоци од мотоциклисти, откриени биле 35 прекршоци, како и 55 останати прекршоци.

Во контролата за откривање на возачи кои управуваат во алкохолизирана состојба, кај 12 возачи утврдено било присуство на алкохол во крвта.

Сите 12 возачи се исклучени од сообраќај и им се одземени возачките дозволи, а откриени се и 47 останати прекршоци.

извор: Makfax

Најчитани вести