Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека утре се планирани следните технички зафати во дистрибутивната електроенергетска-мрежа во Градот Скопје и без електрична енергија ќе останат:

Во периодот од 08:30 до 14:30 часот корисниците од селата: Раовиќ, Паничари, Семениште, Арнакија, Буковиќ, Ласкарци, Чајлане, како и објектите на Млин Самас, АС ОИЛ, објектите на езеро Треска, наплатна рампа Арнакија, Виа Комерц, Мобимак Раовиќ (Општина Сарај)

Во периодот од 11:30 до 14:30 часот корисниците од улиците: 24. 29. 31, 33 и 35, (Општина Сопиште)

Во периодот од 09:00 до 15:00 часот корисниците на дел од ул. Будимпештанска, ул.Урош Џудовиќ, ул.Хелсинки, дел од ул.Бањалучка, ул.Љубица Георгиева, ул.Московска, дел од ул.Хашка, ул.Јоаким Осоговски, ул.Осло, ул.Женевска., (Општина Карпош)

Во периодот од 09:00 до 12:00 часот корисниците од Бул. 3-та Македонска Бригада подулица бр.1, (Општина Аеродром)

Во периодот од 12:00 до 14:30 часот корисниците од ул, Питу Гули бр.36, 38, 40 I 42. (Општина Центар)

Во периодот од 12:00 до 15:00 часот корисниците дел од ул. 3 во с.Визбегово. (Општина Бутел)

Во периодот од 09:00 до 11:30 часот корисниците дел од ул.Христо Татарчев бр.5, 91 б, 99 и 101. (Општина К.Вода))

извор: Makfax

Најчитани вести