Обилните врнежи од дожд поплавија многу улици низ Скопје, поплавен е и паркингот пред Центарот за јавно здравје-Пролет, а слична е состојбата и во Петровец каде насобраната вода наликува на езеро. На Твитер исто така се објавени фотографии на кои се гледа како цела улица е под вода во населбата Капиштец.

Под фотографиите стои напис „Ова е реката Козара во Капиштец“, со алузија на улицата „Козара“ која е целосно поплавена.

Најчитани вести