Која величина е нормална, а што спаѓа во екстремни.

Микропенис

Во оваа категорија спаѓа полов орган кој е пократок од 7,62 сантиметри. Микропенис е орган кој е со нормална величина, но од надвор се гледа како многу мал. Работата е во тоа што делумно е скриен во телото. Вовлечен е под кожа во долниот дел на стомакот и длабоко во тестисите, затоа изгледа “заробено“. Оваа категорија е многу ретка, со обзир на тоа дека само 0,6 отсто мажи имаат микропенис.

Просечен

Различни истражувања располагаат со различни цифри, но повеќемина се согласуваат дека во оваа категорија спага полов орган кој при ерекција долг е од 12 до 16 сантиметри. Но ако сакаме да бидеме попрецизни, сумираните резултати од 20 опсежни истражувања се за просечна должина на пенисот му е одредена е 13,2 сантиметри. Повеќе од 90 отсто мажи спаѓаат во оваа категорија.

XXL

Повеќе ќе се од микропениси, но сепак се водат како поретки од просечните. Должината варира од 16 до 35 сантиметри, а како неофицијалерн рекордер се наведува мексиканецот Роберто Ескивел Кабрера кој тврди дека неговиот пенис бил невероватни 48 сантиметри, но тој веќе спаѓа во категорија на многи ретки екстреми.

Најчитани вести