Се вселиле во нов стан, па веднаш паднале болни- чудно било што не добивале сметки за вода

1.12.2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Се вселиле во нов стан, па веднаш паднале болни- чудно било што не добивале сметки за вода

Прво почнале да кашлаат, а мажот тврди дека ја изгубил косата и добил акни. Клупкото почнало да се расплеткува кога сфатил дека шест месеци не платил сметка за вода, а не била исклучена.

Тан го прегледал водомерот и утврдил дека нешто не е во ред. Имено, колку и да ја одвртувал славината, состојбата на броилото не се менувала.

Тогаш решил да го повика водоинсталатерот, не знаејќи што го чека.

Експертот наводно утврдил дека имало дополнителна цевка, која Тан не ја забележал, која ги поврзува тоалетот и цевките за вода од чешмата, пишува Daily Mail.

Тоа би значело дека станарите шест месеци користеле вода што не се пие?! И не само тоа, тие ја користеле за готвење и капење.

Водоинсталатерот го решил проблемот, но Тан бара паричен надомест од агенцијата за изнајмување.

Од друга страна, неименуваната агенција истакнува дека станарите имале можност да користат вода за пиење или вода од блискиот бунар со прилагодување на вентилот. Но, Тан и неговата девојка тврдат дека не го знаеле тоа.

Од агенцијата додаваат дека водата од бунарот поминала тестови за квалитет во март, но сепак е наменета за испирање на тоалети и полевање на растенија.

Преговорите за можното обештетување се во тек.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата