Иако со воведувањето нови функции, корисниците ќе можат да изразат негативно мислење за нечија објава на Twitter, сепак нема да имаат никаков увид во тоа колку други корисници го споделуваат нивното мислење.

Twitter воведе нови функции во форма на опции Downvote и Dislike, што им овозможува на корисниците да го изразат своето несогласување или недоверба кон одредена содржина.

Сепак, постои „финта“ – само авторот на објавата на Twitter ќе може да ја види статистиката во однос на бројот на против гласови и опции за дислајк, кои ги добил по објавата.

Двајца големи Big Tech претприемачи, Марк Андресен и Eлон Маск, изразија задоволство од новите опции на Twitter.

Марк Андресен ова го соопшти со објава на Twitter. Тој додаде дека корисниците можат да ги направат Downvote’s јавно видливи со прикажување екран за реакција на нивните објави во нова објава на Twitter.