Осуден е поранешниот австриски премиер, Себастијан Курц

23.02.2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Осуден е поранешниот австриски премиер, Себастијан Курц

Во својата денешна одлука, Виенскиот регионален суд утврди дека е докажано дека Курц имал поголемо влијание врз назначувањето на надзорниот одбор на државниот холдинг „Обаг“ отколку што тој признал пред истражниот комитет.

Себастијан Курц се уште не зборувал за оваа пресуда.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата