Косовари направија хаос во Венеција- сакале наместо италијанското на да подигнат албанско знаме

2.12.2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Косовари направија хаос во Венеција- сакале наместо италијанското на да подигнат албанско знаме

Најмалку дваесет Албанци го блокираа плоштадот Корсо Мартири со своите автомобили, а потоа, и покрај забраната за автомобили, се упатија до плоштадот на Републиката во тој град и се обидоа да го подигнат албанското знаме на еден од најголемите јарболи.

Тој јарбол, како што пишува „La Nuova Venezia“, е резервиран за италијанската тробојка.

Овој инцидент предизвика гнев кај жителите на Портогруаро, бидејќи многу луѓе биле разбудени од бучавата, а некои повикале полиција, која интервенирала.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата