ЕК: Седум европски земји не ги исполнуваат критериумите на ЕУ во однос на буџетскиот дефицит

19.06.2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
ЕК: Седум европски земји не ги исполнуваат критериумите на ЕУ во однос на буџетскиот дефицит

Покрај Франција, тоа се Белгија, Италија, Унгарија, Малта, Полска и Словачка.

ЕК го објави Пролетниот пакет на европскиот семестар, кој дава насоки за подобрување на конкурентноста и издржливоста на ЕУ и одржување на здрави јавни финансии.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата