ЕК предлага продолжување на привремената заштита за украинските бегалци

19.09.2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
ЕК предлага продолжување на привремената заштита за украинските бегалци

Планирано е Украинците да продолжат да го користат правото на работа, здравствена заштита и образование до 3 март 2025 година.

Ова ќе обезбеди сигурност и поддршка за повеќе од четири милиони луѓе, се забележува во соопштението на комисијата. Привремената заштита првично беше доделена на 4 март 2022 година со едногласна одлука на земјите од ЕУ и беше продолжена за една година.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата