Јутјуб ги затвори каналите на Расел Бренд

19.09.2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Јутјуб ги затвори каналите на Расел Бренд

„Ако однесувањето на создавачот на содржини вон платформата им наштетува на нашите корисници, вработени или екосистемот, ние преземаме акција. Одлуката се однесува на сите канали што може да се во сопственост или управувани од Бренд“, соопшти видеоплатформата.

Британскиот глумец деновиве се соочува со обвинувања за сексуална злоупотреба и насилство.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата