Германската полиција на готовс: Лозинката е “Панама“!

16.06.2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Германската полиција на готовс: Лозинката е “Панама“!

Вечерва во Гелзенкирхен играат Србија и Англија. Во овој град веќе се стационирани околу 15.000 српски фанови и 40.000 англиски. Засега нема некои поголеми проблеми, но затоа околу 5.000 полиајци се на готовс за секој случај ако се знае какви хулигани меѓу навивачите имаат посебно Англичаните.

Токму затоа полицајците на жителите од овој град им порачаа дека во случај на било каква опасност лозинката е “Панама“. Само тоа треба да им го кажат на полицајците или да им се јават со тој збор и тие веднаш ќе бидат на лице место.

Германска работа.


sportmedia.mk

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата