Помор на врапчиња низ цела Македонија - Никој не знае ШТО СЕ СЛУЧУВА (ФОТО)

26.03.2020
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Помор на врапчиња низ цела Македонија - Никој не знае ШТО СЕ СЛУЧУВА (ФОТО)

Во групата „Фармери“ на Фејсбук граѓани споделија фотографии од помор на врапчиња кој бил забележан низ повеќе градови во Македонија.

Членовите во групата споделуваат и најразлични фотографии од помор на врапчиња во нивните градови и населени места.

„Прошетајте малку меѓу Струга и Охрид покрај езерото има колку сакаш вакви мртви и тоа од вчера до денес се случува ова“.

„Пред некој ден забележав има и тоа полно“.

„Сабајле и во кумановско има, и во Свети Николе, и во Кичево, се само дел од коментарите под фотографиите со поморот од врапчиња во оваа јавна група  на Фејсбук „Фармери“.

Инаку во групата дел од граѓаните коментираат и дека ова се случува во повеќе земји низ светот, не само во Македонија, но причината никој не ја знае.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата