Ќелавите мажи се изложени на ПОГОЛЕМА ОПАСНОСТ ОД КОРОНАВИРУСОТ

9.06.2020
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Ќелавите мажи се изложени на ПОГОЛЕМА ОПАСНОСТ ОД КОРОНАВИРУСОТ

Научниците откриле дека новата инфекција со коронавирус може да биде опасна за ќелавите мажи. Експертите веруваат дека за оваа категорија луѓе со заболувањето ќе има сериозни последици.

Според професорот на универзитетот Браун, Карлос Вамбиер, ова може да се објасни со недостаток на андроген хормонот во организмот. Група научници спровеле истражување и откриле дека андрогените придонесуваат за сузбивање на вирусот во човечкото тело.Едно од решенијата за овој проблем, според лекарите, е можноста за хормонска терапија за оние заразени со коронавирус.

Според статистиката спроведена од експерти во Шпанија, 79% од ќелавите мажи со Ковид-19 починале.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата