„Ќе се пролее многу крв, а Русија и САД и многу земји ќе бидат вовлечени, првиот Велигден ќе биде крвав“

30.10.2022
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
„Ќе се пролее многу крв, а Русија и САД и многу земји ќе бидат вовлечени, првиот Велигден ќе биде крвав“

Дали светот е на работ на Трета светска војна, или таа започна. Многу пророци како Нострадаму или Баба Ванѓа се верува дека досега предвиделе војни, болести, и други големи настани. Еден од тие пророци е и духовниот водал отец Јона Игнатенко кој живеел Одеса.

Познат како Јона Одески тој предвидел дека после наводен судир во Украина ќе започне Трета светска војна.

Според него се ќе почне од помала земја, а потоа во тој судир ќе се вклучат големите сили, а како што вели ќе биде многу крваво.

„Ќе започне со мала земја, помала од Русија. Ќе има внатрешна конфронтација која ќе прерасне во граѓанска војна, ќе се пролее многу крв, а Русија и САД и многу земји ќе бидат вовлечени во оваа граѓанска војна на мала земја. И ова ќе биде почетокот на Третата светска војна. Првиот Велигден (во Русија за време на Третата светска војна) по почетокот на немирите во Украина ќе биде крвав, вториот – гладен, третиот – победоносен“

Schema-Archimandrite and Elder Jonah of Odessa, Orthodox family almanac “Sunday School”, issue No. 1 ( 3) 2013

Многумина веруваат дека тој судир е Украина каде има немири уште од 2014 во регионот Донбас се води еден вид на граѓанска војна помеѓу Украина и проруските сили. А веќе од февруари годинава Русија официјално започна инвазија во Украина, додека САД ја помагаат со оружје Украина. Токму ова го прави пророштовот на Јона Одески како веројатно во кое многумина веруваат.

 

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата