Сликата што се шири низ социјалните мрежи е објавена на фејсбук страницата „Во живо од белградските трамваи и автобуси“.

Постар господин седеше во автобусот и го привлече вниманието на сите, благодарение на неговата заштитна маска, изработена од стари пантолони. Генијалната идеја на овој господин ги натера многумина да се смеат, но и ги воодушеви.

Во секој случај, овој господин ја има својата маска и ги следи пропишаните правила за да се заштити од ширењето на корона вирусот.

Дали оваа маска е соодветна или не е дискутабилно. Но, намерата да се следат советите на лекарите е секако пофална.

Најчитани вести