Школа за обука на кучиња во Техеран, во соработка со иранската армија и властите, тренира кучиња за откривање на луѓе заразени со новиот коронавирус.

Школата добила примероци од вирусот од различни болници, а во 65,4% од случаите кучињата погодувале кои лица се позитивни, а кои негативни.

Со душкање, овие кучиња можат да проверат од 250 до 300 луѓе за еден час.

извор: Makfax