На петтиот канал на МРТ деновиве се емитува детската серија „Опстанок“ снимена во далечната 90-91 година, а во режија на Миле Грозданоски. Приказната ги раскажува доживувањата на неколку дечиња кои се губат длабоко во шумата поради невреме. Таму ги наоѓа Осамениот, односно актерот Мето Јовановски, кој им помага на Петре, Анѓа, Стојанче и малата Босилка која е болна.

Еве како денес изгледа „малата“ Босилка, односно Елена Зафироска.

Најчитани вести