Врз основа на документи кои стигнаа до редакцијата на “News33”, произлегува дека од сметката на ИВЗ во една деловна банка реисот Сулејман Реџепи повлече 1 милион евра во готово за само еден ден.

Не е јасно каде завршија и која била целта реисот на ИВЗ да ги повлече овие пари, пренесува “News33”.

Друг документ покажува уште еден скандал каде реисот на ИВЗ, Сулејман Реџепи, префрли 20.000 евра од сметката на ИВЗ, на сметката неговиот син Зеглул Реџепи.

Прашањето е, на кого му припаѓа ИВЗ како институција, на верниците, или истата е во сопственост на семејството на првиот човек на ИВЗ, Сулејман Реџепи? !!!

Извор: News33