Во изминатите 24 часа се потврдени 30 нови случаи позитивни на КОВИД- 19, па вкупната бројка на дијагностицирани сега изнесува 384 лица.

По градови: Скопје-12, Куманово – 8, Прилеп – 9 и Крива Паланка-1.

Во изминатото деноноќие направени се 342 теста, а вкупно досега 4.117 тестирања на Ковид-19.

Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:

 •        Скопје - 195
 •        Куманово – 62
 •        Дебар – 47
 •        Штип – 15
 •        Прилеп – 21
 •        Тетово -13
 •        Струга – 9
 •        Велес – 6
 •        Битола – 4
 •        Охрид – 3
 •        Кавадарци – 2
 •        Гостивар – 1
 •        Гевгелија – 2
 •        Струмица- 1
 •        Крива Паланка – 2
 •        Кочани – 1

Најчитани вести