Академик доктор Жан Митрев преку видео обраќање дава неколку препораки за тоа како луѓето да се заштитат од опасниот коронавирус и како да го победиме ова, како што вели, чудо од вирус, монструм. Според него, многу подобро е ако луѓето замотаат топол шал околу лицето, отколку да носат хируршки маски врз устата и врз носот. Тој, исто така, додава дека редовната инхалација може значително да помогне во спречувањето на ширењето на Ковид-19.

Најчитани вести