Во Кикинда денес, скоро во тајност, беше погребан Радислав Б. (59), првата жртва на коронавирус во Србија! Замина на последното збогум без да биде испратен од своите најблиски.

Сопругата Ранка, ќерката Невена и синот Братислав, колку и да сакаа и бараа, како што обичаите ги диктираат, да се збогуваат со Радислав, тие мораа да останат во карантин.

На последното патување на гробиштата Мокриња во Кикинда, Радислава беше придружувана само од неговиот брат Љубиша и неколку други роднини и пријател. Поради големиот страв од ширење на вирусот, сите присутни на погребот носеле заштитни маски, а вработените во погребалното претпријатијата носеле и заштитни костуми.

Најчитани вести