Обвинетиот во случајот Рекет, Бојан Јовановски бара укинување на притворот, a како гаранција понудил куќа од околу 100.000 евра и дуќан од 50.000 евра.

Јовановски побара укинување на притворот и од судечкиот совет во Рекет, но тоа барање му беше одбиено.

Адвокатот Сашо Дуковски повторно до судот во Апелација повтори дека Јовановски поради здравствени причини треба да добие поблага мерка.

Јовановски е во притвор од јули 2019 година

 

Најчитани вести