Саша Поповиќ и Лепа Брена заработиле 30 милиони евра од продажбата на Гранд, а сега тие пари ги вложуваат во приватен бизнис!

Лепа Брена реши парите да ги вложи во недвижнини и гради зграда во ексклузивниот комплекс Портнови во Црна Гора, додека Саша Поповиќ купи фабрика за хармоники во Италија.

Тој ја започна својата кариера како хармоникаш, па не е изненадување што реши да инвестира во производство на овој инструмент. Минатата година, за време на одморот во Италија, Саша отиде во фабриката и реши да ја купи", велат неговите пријатели.

Продажбата неодамна се финализира заедно со документација, па веднаш тој ја регистрираше фабриката на свое име. Тој ги ангажираше најдобрите експерти за производство затоа што планира да ги направи најдобрите хармоники во светот.“, рече изворот.

Тој о овој бизнис го вклучил и познатиот хармоникаш Микица Гачиќ, но и двајцата не сакале да одговорат и да ја потврдат информацијата која ја потврди синот на Микица, Марко.

„Точно е дека тато и Саша започнаа бизнис. Еве, тие сега се во деловна активност. Најдобро е да ги повикате за детали. Не би зборувал за тоа“, рече  Марко Гачиќ.

За разлика од Саша, кој започна бизнис, Лепа Брена се определи за винарија со семејството, која ќе ја води нејзиниот син Филип Живојиновиќ“, но и зграда во Црна Гора.

Брена неодамна го посети Портнови, која сè уште не е отворена за јавноста. Тие решија да инвестираат во недвижнини токму таму. Тие планираат да изградат зграда дизајнирана за светскиот џет-сет.Квадрат во Портнови чини меѓу 20.000 и 30.000 евра. Брена е воодушевена од локацијата затоа што е на отворено море, така што сите станари би имале простор за паркирање на јахтите “, раскажува изворот.

Најчитани вести