Вечерва на социјалните мрежи и лажни медиуми се прошири веста дека под силно полициско обезбедување блокирана е цела државна болница од едниците за брзо распоредување и дека се стравува бидејќи е од кopoна вирусот.

Вечер.мк доби став од Клиничкиот центар:

- Лажна вест е дека е донесен човек со корона вирус. ЕБР носеше затвореник од висок ризик на преглед. Под полна опрема беа, маски, борни коли, снајпери со инфрацрвени нишани, велат од Клиничкиот центар за Вечер.мк

Министерот за здравство Венко Филипче исто така ја демантираше веста дека станува збор за инфицирани со Корона вирус, туку дека станува збор за друг вид на преглед.

 

Најчитани вести