Сораја Вучелиќ која јавноста ја знае како старлета и учесник во повеќе ријалити шоуа, својата мајка ја загубила додека била мала, а пораснала во дом за деца без родители, а потоа во згрижувачко семејство. Дури откако пораснала стапила во контакт со нејзиниот татко.

Родена во Книн во 1986 година, нејзината мајка Анка била исфрлена од куќата кога дознале дека е бремена затоа што не се согласувале со нејзиниот избор. И покрај тоа што тие за прв пат се преселиле во Бар, Анка немала од што да ја издржува па ја испратила во згрижувачко семејство во Војводина.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#beautifulday🌞

A post shared by Sara (@sorajavucelic) on

Поради далечината, средбите мајка и ќерки не биле можни, па по неколку месеци Анка ја сместила Сораја во Домот  „Младост“.  Сораја како мала била бунтовничка дури имала своја мала банда, а тинејџерите ја почитувале.

Подоцна, Анка и Сораја успеале да воспостават добри односи со семејството на Анка, но Анка се разболела и починала кога Сораја имала само 17 години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💞 do you love me

A post shared by Sara (@sorajavucelic) on

Старлетата тогаш одлучила да се пресели во Белград и самата да избира како ќе живее.

Таа за прв пат се појави во Големиот брат во 2011 година и го искористи тоа како отскочна даска за понатамошна кариера.

Додека беше во шоуто, за разлика од другите учесници, кои ги оставија телефоните на членовите на семејството како контакти, Сораја, бидејќи немаше мајка и не сакаше да го разоткрие нејзиниот татко, го остави телефонскиот број на нејзиниот тогашен најдобар пријател за да ја потврди нејзината приказна.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💫

A post shared by Sara (@sorajavucelic) on

Се вели дека Сораја досега имала повеќе од 8 естетски корекции, прва во 2010 година кога ги зголемила градите.

Денес таа е студент по психологија, но бидејќи во моментов не е во можност да се врати во Србија, прашање е кога и како ќе дипломира.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@royalhair_marin the best luxury russian hair on the world 👑 #shinelikeadiamond #newcampaign #soon 💖🦋🌸💐

A post shared by Sara (@sorajavucelic) on

Најчитани вести