СДСМ пред да дојде на власт ветуваше дека ќе го намали иселувањето на младите луѓе. Сепак, тоа не се случи. Напротив, огромен број на граѓани ја напуштаат Македонија изминативе 3 години во потрага по подобар живот. Оваа статистика е алармантна, па стана доказ за само уште едно лажно ветување.

Хаосот кој Спасовски го остави во МВР доведе до тоа македонските граѓани да не можат да си извадат пасош. Народот почна да се шегува со оваа појава, па преку социјалните мрежи порача дека Владата го реши проблемот со иселувањето: Нема пасоши!

 

 

 

Најчитани вести