Со измените во Изборен законик се предвидува Маврово, Ростуше и Дебар, од Шестата изборна единица да се префрлат кон Петтата, појасни на денешната прес конференција Артан Груби од ДУИ.

Како што кажа тој, со тоа би се постигнало нивелирање помеѓу Изборните единици.

Груби додаде и дека ДУИ недвосмислено го поддржува донесувањето на Законот за ЈО и не го условува со ниту еден друг закон

ДУИ очекува изборите да се одржат на 12 април, со донесување на законите коишто се во процедура пред распуштање на Собранието, додаде Груби.

Најчитани вести