Политичкиот аналитичар Арсим Зеколи на Твитер пишува дека со Заев се е можно. Додека праќа двајца инистри во Франција да ги убедува дека се одлично, во Македонија создава политичка криза  

„Праќаш два министра во Париз да ги убедиш Французите дека се е тип-топ и дека заслужуваш датум. Уште пред да се вратат дома, го правиш спротивното и создаваш политичка криза. Заев - и се е можно“, вели Зеколи. 

 

Најчитани вести