Обвинителството во Белград покрена обвинение против Садија Дурмиси за напад на службено лице и обвинителството бара таа да биде казнета со не помалку од две години затвор.

Садија Дурмиси се најде во центарот на вниманието откако ја нокаутираше службеничката за комунална милиција Алиса Меметитовиќ веднаш до пазарот во Видиковац по кратка дискусија и која и го отвори куферот со робата.

Во видеото од инцидентот се гледа моментот во кој жената која влече куфер со роба се врти и ја удира полицајката со тупаница, а оваа паѓа на земја.

Инаку, напаѓачката била фатена како продава без дозвола.

Најчитани вести